Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа от кокошка и чорбаджийски чушки

Супа от кокошка и чорбаджийски чушки

Супа от кокошка и чорбаджийски чушки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Добрата стара супа от кокошка, която обожаваме - сега вкусът ѝ е обогатен с чорбаджийски чушки"

Необходими Продукти

  • месо от кокошка - 400 г (сварено и нарязано на дребно)
  • бульон - 3 ч.ч. (в който се е варило месото)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. (големи)
  • чорбаджийски чушки - 2 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • продукти за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете три чаши от бульона, в който се е варило месото от кокошката, и още една или две чаши вода.

Нарежете лука, моркова и чорбаджийските чушки и добавете при бульона, сложете да заврат. Нарежете картофите на дребни кубчета и тях също добавете.

Когато се сварят сипете и нарязаното месо с подправките. Накрая сипете фидето и оставете да клокне за около 5 минути.

Направете застройката и застройте пилешката супа. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Супата от кокошка и чорбаджийски чушки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: