Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сотирани чушки с моцарела

Сотирани чушки с моцарела

Сотирани чушки с моцарела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Доста добра идея за по-леко и хранително похапване"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг
  • моцарела - 150 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • пъдпъдъчи яйца - 7 бр.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семенната част и ги нарежете на лентички. Подсушете ги.

Напръскайте ги със зехтин и ги сотирайте в тиган, докато си променят цвета и омекнат. Подредете ги в керамична, огнеупорна чиния. Овкусете ги със сол.

Покрийте ги с парченца моцарела и ги запечете в загрята фурна, до разтопяването на моцарелата.

Сварете пъдпъдъчите яйца, охладете ги и ги обелете.

Готовите чушки поръсете със счукан чесън и магданоз. Поднесете топли, като ги гарнирате с яйцата от пъдпъдъци.

Сотираните чушки с моцарела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: