Начин на приготвяне
Подсоляваме врящата вода с хималайска сол. При постоянно разбъркване с телена бъркалка, сипваме гриса за качамак.
Използваме фин грис, който малко след като е поел водата - е готов! Сваляме от котлона разбъркваме с изварата и чубрицата.
С бързи движения, тъй като бързо се стяга, го разстиламе между два листа хартия за печене и с точилка разточваме равномерен тънък пласт качамак.
Махаме горния лист хартия, нарязваме качамака на правоъгълни лентички и ги подреждаме (на малко отстояние едни от други) в плоска тава, намазана предварително със зехтин. Тях също намазваме отгоре и отстрани с зехтин.
Печем до златисто на 180-200 градуса.
След като са готови, в случай че искаме да си останат хрупкави - не бива да ги прибираме в кутия. Поднасяме гризините по желание с разядка, хумус или песто.
Невероятно вкусни, лесни и здравословни - хрупкави пръчици от качамак!