Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Хрупкави пръчици от качамак

Хрупкави пръчици от качамак

Хрупкави пръчици от качамак
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
50

Необходими Продукти

  • грис за качамак - 1 к.ч. (около 100 г) фин
  • извара - 1 к.ч. (или сирене)
  • вода - 1 ч.ч. (около 300 мл)
  • хималайска сол -   1/2 ч.л.
  • чубрица -   1 щипка
  • зехтин - 1 ч.л. + за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсоляваме врящата вода с хималайска сол. При постоянно разбъркване с телена бъркалка, сипваме гриса за качамак.

Използваме фин грис, който малко след като е поел водата - е готов! Сваляме от котлона разбъркваме с изварата и чубрицата.

С бързи движения, тъй като бързо се стяга, го разстиламе между два листа хартия за печене и с точилка разточваме равномерен тънък пласт качамак.

Махаме горния лист хартия, нарязваме качамака на правоъгълни лентички и ги подреждаме (на малко отстояние едни от други) в плоска тава, намазана предварително със зехтин. Тях също намазваме отгоре и отстрани с зехтин.

Печем до златисто на 180-200 градуса.

След като са готови, в случай че искаме да си останат хрупкави - не бива да ги прибираме в кутия. Поднасяме гризините по желание с разядка, хумус или песто.

Невероятно вкусни, лесни и здравословни - хрупкави пръчици от качамак!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: