Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнен пипер с извара и сирене на фурна

Пълнен пипер с извара и сирене на фурна

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Пълнен пипер с извара и сирене на фурна
Снимка: Veselina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен пипер - 7 - 8 бр. от по - големите
  • доматен сок - 1 ч.ч. с магданоз и моркови /консерва/
  • сол
  • брашно - 3 - 4 с.л. за затваряне на пиперките
  • сирене - 200 г краве
  • извара - 350 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • вода - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си пипера от дръжки и семки и го поръсваме от вътрешната страна със сол. Острата част на пипера режем.

В купа разбиваме яйцата. Натрошаваме сиренето и го смесваме с изварата. Не изкисваме сиренето, защото изварата е безсолна. Прибавяме ги към яйцата.

Вътре в сместа слагаме 1/3 ч.ч. сок от смлени домати с моркови и магданоз /от консерва, която правим през зимата/. Ако нямате от него, може само от смлени домати с магданоз.

Пълним пиперките със сместа с помощта на чаена лъжица. Отворите ги поръсваме с малко брашно, за да не излезе пълнежът при печенето, запечатваме ги така. Намазваме си тавата с олио около 2-3 с.л.

Нареждаме пиперките, които сме напълнили в тавата плътно една до друга и поливаме с 2/3 ч.ч. от смлените домати отгоре и останалото олио.

Завършваме, като поливаме с 1/3 ч.ч. топла вода.

Печем пълнените чушки във фурна на 220 градуса до готовност около 1 час.

Като се изпекат от едната страна, обръщаме от другата страна пиперките.

Слагаме от пиперките в чиния и поливаме със соса, който се е образувал в тавата.

Пълненият пипер с извара и сирене на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
вместо брашно може да се сложат капачетета от доматите .става много вкусно
21.07.2017 12:06