Начин на приготвяне
Почистваме си пипера от дръжки и семки и го поръсваме от вътрешната страна със сол. Острата част на пипера режем.
В купа разбиваме яйцата. Натрошаваме сиренето и го смесваме с изварата. Не изкисваме сиренето, защото изварата е безсолна. Прибавяме ги към яйцата.
Вътре в сместа слагаме 1/3 ч.ч. сок от смлени домати с моркови и магданоз /от консерва, която правим през зимата/. Ако нямате от него, може само от смлени домати с магданоз.
Пълним пиперките със сместа с помощта на чаена лъжица. Отворите ги поръсваме с малко брашно, за да не излезе пълнежът при печенето, запечатваме ги така. Намазваме си тавата с олио около 2-3 с.л.
Нареждаме пиперките, които сме напълнили в тавата плътно една до друга и поливаме с 2/3 ч.ч. от смлените домати отгоре и останалото олио.
Завършваме, като поливаме с 1/3 ч.ч. топла вода.
Печем пълнените чушки във фурна на 220 градуса до готовност около 1 час.
Като се изпекат от едната страна, обръщаме от другата страна пиперките.
Слагаме от пиперките в чиния и поливаме със соса, който се е образувал в тавата.
Пълненият пипер с извара и сирене на фурна е готов.
Коментари