Класически Рататуй

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
11
12
2
22/07/2017
"Обичаната френска класика - вече и на вашата трапеза "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо72 094
  • Преглеждания за месеца2161
  • Преглеждания за седмицата351
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на колелца и поръсваме със сол. Оставяме да престоят 20 минути.

Измиваме зеленчуците и режем на кръгчета - тиквичките, доматите, лука и чушките. Мием патладжана и го отцеждаме от горчивата вода. Овкусяваме зеленчуците със сол и черен пипер.

В намазана със зехтин тава редим от края на тавичката към средата под формата на спирала. Редим кръгче тиквичка, лук, домат, патладжан и чушка.

Ако зеленчуците са ни повече, ги редим прави колелцата, а ако са по-малко по-полегато. Накрая поръсваме с мащерка и зехтин. Печем на фурна за 40 минути при 180- 200 градуса.

Ястието рататуй се сервира топло!

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар