Начин на приготвяне
Включете фурната на 200 градуса да нагрее.
С миксер разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете млякото и олиото, разбъркайте. Пресейте брашното и смесете с бакпулвера, добавете ги към сместа и разбъркайте до гладка смес.
В малка тава, покрита с хартия за печене, разпределете сместа равномерно и поставете тавата в нагрятата фурна. Печете около 30 минути до готовност.
Оставете блата да се поохлади и го разделете на две половини по хоризонтала.
В купа смесете сметаната, сиренето, захарта и ваниловата захар, разбийте до гладък крем.
С половината крем намажете едната частта на сладкиша, поставете върху нея втората част и я намажете с другата половина крем.
В метален съд смесете захарта и водата. Поставете на слаб огън и след като заври, добавете боровинките и премахнете от огъня съда. Изчакайте около 5 минути да набъбнат боровинките и варите още 5 минути или до сгъстяване на сместа.
След като се поохлади разпределете боровинките отгоре на сладкиша.
Бърз, вкусен и сочен сладкиш!
Сладкишът със сметана и сладко от боровинки е готов.