Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Намачкана баница с кашкавал и сирене

Намачкана баница с кашкавал и сирене

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Намачкана баница с кашкавал и сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кори за баница - 9 листа
  • сирене - 200 г домашно
  • кашкавал - 50 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 домашни
  • олио - 2 с.л. за намазване на тавата
  • олио - 2 с.л. за отгоре
  • олио - 4 с.л. вътре
  • брашно - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тава на дъното мажем с 2 с.л. олио. Разстиламе корите за баница на масата.

Взимаме 1 кора и я намачкваме. Слагаме кората в началото на тавата. До нея слагаме още една мачкана кора и накрая половин - също намачкана.

Редим корите намачкани плътно една след друга.

В купа разбиваме 3 малки яйца. В сместа слагаме брашното с бакпулвера и 4 с.л. олио. Добавяме и киселото мляко - 1 ч.ч. Не слагаме сол.

Натрошаваме домашно сирене в друга купа. Сиренето е солено. Нарязваме на дребно кашкавала и го слагаме при сиренето. Разбъркваме сиренето и кашкавала. Върху първия ред кори слагаме с лъжица навсякъде от кашата, после добавяме сирене и кашкавал.

Следва втори ред намачкани 2 ½ кори, каша, сирене и кашкавал. Трити ред намачкани кори, каша, сирене и кашкавал. Трябва да имаме сирене и кашкавал за 3 пъти ръсене, каша също, като от кашата да ни остане към 2-3 с.л. за отгоре.

Накрая покриваме с 1 ½ кори без да ги мачкаме и изливаме това, което е останало от кашата. Заливаме отгоре с 2 с.л. олио и печем баницата в загрята на 220 градуса фурна, докато се зачерви.

Готовата баница покриваме с кърпа и след 5-6 мин режем на квадрати.

Намачканата баница с кашкавал и сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: