Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Бабина душица

Сладкиш Бабина душица

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сладкиш Бабина душица
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Невероятно вкусен сладкиш Бабина душица Опитайте го"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сладко от ягоди - 300 г
  • заквасена сметана - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар. Добавете към сместа млякото и олиото последователно, като разбивате.

Смесете бакпулвера с пресятото брашно, добавете ги към сместа при непрекъснато бъркане с миксер до хомогенна смес.

В намазана с олио и поръсена с брашно тава сипете сместа равномерно. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност за около 20 минути.

Разрежете сладкиша хоризонтално на два блата. Долната част поставете в подходяща чиния, намажете с по-голямата част от сладкото равномерно, а върху него размажете сметаната.

Поставете горния блат върху тях и намажете с останалото сладко. Готовия сладкиш поръсете със смлени бисквити, тук количеството е по желание (по-малко или повечко), аз поръсих щедро.

Мека и изключително вкусна Бабина душица, която се приготвя лесно и бързо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: