Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар. Добавете към сместа млякото и олиото последователно, като разбивате.
Смесете бакпулвера с пресятото брашно, добавете ги към сместа при непрекъснато бъркане с миксер до хомогенна смес.
В намазана с олио и поръсена с брашно тава сипете сместа равномерно. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност за около 20 минути.
Разрежете сладкиша хоризонтално на два блата. Долната част поставете в подходяща чиния, намажете с по-голямата част от сладкото равномерно, а върху него размажете сметаната.
Поставете горния блат върху тях и намажете с останалото сладко. Готовия сладкиш поръсете със смлени бисквити, тук количеството е по желание (по-малко или повечко), аз поръсих щедро.
Мека и изключително вкусна Бабина душица, която се приготвя лесно и бързо!