Кебапчета на шишче

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
04/07/2012
"Защото така са хем по-вкусни, хем по-удобни за изяждане "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 377
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете булгура с нужното количество вода (около 3-4 к.ч.). След това отцедете при нужда от излишната течност и оставете да се охлади.

Размесете каймата със ситно нарязаните лук, чесън, люта чушка и червена чушка. Омесете каймата с подправките добре и оставете за 1 час в хладилник.

След това я разбъркайте с булгура. С намаслени ръце гребвайте от каймата и я оваляйте между длани. Получените кебапчета нанижете на дървени шишчета и ги пристиснете добре.

Готовите шишчета изпечете върху намазнен грил тиган, като преди това по желание ги поръсите с малко сусам.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pressy
Pressy
08.04.2016 10:45
Много хубава рецепта ! Благодаря !
0
0