Кебапчета на шишче

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кебапчета на шишче2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Защото така са хем по-вкусни, хем по-удобни за изяждане"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 1 брой зелена
  • червени чушки - 1/2 пиперка
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1 ч.л. счукан
  • булгур - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете булгура с нужното количество вода (около 3-4 к.ч.). След това отцедете при нужда от излишната течност и оставете да се охлади.

Размесете каймата със ситно нарязаните лук, чесън, люта чушка и червена чушка. Омесете каймата с подправките добре и оставете за 1 час в хладилник.

След това я разбъркайте с булгура. С намаслени ръце гребвайте от каймата и я оваляйте между длани. Получените кебапчета нанижете на дървени шишчета и ги пристиснете добре.

Готовите шишчета изпечете върху намазнен грил тиган, като преди това по желание ги поръсите с малко сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Много хубава рецепта ! Благодаря !
08.04.2016 10:45