Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Сусамови топчета от качамак

Сусамови топчета от качамак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сусамови топчета от качамак1 / 2
04/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
18-20 бр.

Необходими Продукти

  • качамак - 350 г
  • кашкавал - 250 г настърган
  • сирене - 120 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сусам - за овалване
  • масло - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Качамака сварете в нужното количество вода, което е обозначено на опаковката.

Трябва да се получи по-твърд. След като е готов, го разбъркайте с маслото и подправките.

Оставете за 5-6 минути и го разбъркайте с натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Сместа се оставя да се охлади напълно.

След това с намазнени или навлажнени ръце се оформят овални топчета. Всяко се овалва в сусам и се подрежда в намазнена тава.

Сусамовите топчета от качамак се запичат в загряна фурна за кратко, докато крайчетата на сусама хванат лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Павлова
Павлова
Става хубав и ред качамак, ред стопено краве масло с червен пипер и натрошеното краве сирене.Отново втори ред качамак и върху него маслото и сиренето. Оставяш малко да се охлади, да се стегне и хоп порцийка в чинийката, консумирано с чаша винце.
23.01.2014 16:31
1
1
Покажи всички подкоментари
Цая
Цая
прекрасни са и много ефектни.
18.08.2012 17:03