Начин на приготвяне
С помощта на остър нож се отделят филетата, като се реже по дължината на гръбначната кост.
Отстраняват се костиците и се овкусяват с малко зехтин, сол и черен пипер. В загрят тиган се запечатват филетата, като първо се поставят с кожата на долу.
При обръщането се слагат скилидките чесън цели, лимоновият сок и пресните подправки. Изважда се когато е готова.
За соса на водна баня се разбиват жълтъците и предварително разтопеното масло, докато се получи гладка смес. Овкусява се със сол и лимонов сок на вкус.
Картофите се нарязват на едро, овкусяват се и с малко вода се пекат в загратя на 180 градуса фурна. Когато са почти готови, върху тях се поставя маслото нарязано на кубчета, поръсват се с наситнения копър и се допичат за още 5-10 мин.
Филето се поднася полято със соса и гарнирано с печените картофи.