Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Лаврак с картофи на фурна

Лаврак с картофи на фурна

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
05/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Каним ви да хапнем заедно - искаме и вие да опитате от този вкусен лаврак на фурна"

Необходими Продукти

  • лаврак - 1 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • розмарин - клонка
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата. Осолете и овкусете със смлян черен пипер. Накълцайте на много ситно, почти да стане на паста клонката розмарин и чесънът.

Обелете и нарежете на тънки кръгчета картофите. Овкусете ги със сол, пастата с розмарин и чесън, черен пипер. Застелете тавичка с хартия за печене.

Налейте няколко с.л. зехтин. Сложете картофите. Отгоре разположете рибата. Покрийте я с кръгчета картофи. Полейте с бялото вино.

Изпечете лаврака на 190°C в предварително загрята фурна за около 40 мин.

Поднесете лаврака с картофи на фурна топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: