Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филетиран лаврак със сос и печени картофи

Филетиран лаврак със сос и печени картофи

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Филетиран лаврак със сос и печени картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • мащерка - 2 стръка
  • розмарин - 1 стрък
  • зехтин - 50 ми
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • яйца - 2 бр. (само жълтъците)
  • масло - 80 г
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол
  • черен пипер
  • за картофите
  • картофи - 400 г
  • масло - 100 г
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож се отделят филетата, като се реже по дължината на гръбначната кост.

Отстраняват се костиците и се овкусяват с малко зехтин, сол и черен пипер. В загрят тиган се запечатват филетата, като първо се поставят с кожата на долу.

При обръщането се слагат скилидките чесън цели, лимоновият сок и пресните подправки. Изважда се когато е готова.

За соса на водна баня се разбиват жълтъците и предварително разтопеното масло, докато се получи гладка смес. Овкусява се със сол и лимонов сок на вкус.

Картофите се нарязват на едро, овкусяват се и с малко вода се пекат в загратя на 180 градуса фурна. Когато са почти готови, върху тях се поставя маслото нарязано на кубчета, поръсват се с наситнения копър и се допичат за още 5-10 мин.

Филето се поднася полято със соса и гарнирано с печените картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: