Ориз със задушени зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
15
28/12/2019
"Нещо толкова пъстро и ароматно няма как да не е много вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
46 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185 345
  • Преглеждания за месеца2368
  • Преглеждания за седмицата356
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена46

Необходими Съставки

  • зеленчуци - 400 г замразени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 60 мл (олио)
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете зеленчуците със зехтина. След като поомекнат прибавете ориза и запържете докато стане прозрачен.

Налейте топлата вода, в която сте разтворили бульона, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Ориза на тиган свалете от котлона и задушете докато попие цялата течност. Сервирайте топъл или като гарнитура.

Оризът със задушени зеленчуци е готов.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар