Ориз със задушени зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
28/12/2019
"Нещо толкова пъстро и ароматно няма как да не е много вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
47 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо208 814
  • Преглеждания за месеца8036
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена47

Необходими Съставки

  • зеленчуци - 400 г замразени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 60 мл (олио)
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете зеленчуците със зехтина. След като поомекнат прибавете ориза и запържете докато стане прозрачен.

Налейте топлата вода, в която сте разтворили бульона, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Ориза на тиган свалете от котлона и задушете докато попие цялата течност. Сервирайте топъл или като гарнитура.

Оризът със задушени зеленчуци е готов.

Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

Много полезно съчетание от съдове - купа с гевгир, което може да използвате по предназначение и не само. Купата може да се отделя и да се ползва за разбиване на смеси. Когато се ползват заедно, гевгирът помага за лесното измиване на продукта, а купата - за изхвърляне на излишната вода.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар