Начин на приготвяне
Каймата се омесва с настъргана глава лук, печена червена чушка, нарязана на ситно, за да се усещат парченца, риган, чубрица пресен магданоз, галета, която да попие влагата от чушките, и черен пипер.
Оформят се топчета, сплескваме ги и в средата се поставя парче топено сирене. Загрява се малко мазнина в тиган и запичаме кюфтенцата от двете страни, до готовност.
Картофите се сваряват без да се разваряват, отцеждат се добре и запържват в тиган съд загрято масло и олио.
Готвят се на слаб огън, до приятен златист загар. Накрая се поръсват със сол, нарязан пресен копър и черен пипер.
Сервираме в чиния пълнените кюфтета с гарнитура от картофки. Ако добавите и лъжичка песто, ще се насладите на уникален вкус.
Балканските кюфтета с чушка и топено сирене са чудни.