Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Картофени бюреци

Картофени бюреци

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Картофени бюреци
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"Ако са ви омръзнали обикновените бюреци, непременно трябва да опитате тези!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • минерална вода - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.+1 к.ч. за пържене
  • картофи - 400 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко подсолена вода се сваряват картофите. В отделна купа се смесват олио и минерална вода. С тази смес ще се намазват корите.

Готовите картофи се отцеждат, към тях се добавя прясното мляко и се намачкват, докато са още горещи. В тиган се слага олио да загрее.

Добавя се ситно нарязаният лук и се запържва до леко зачервяване. После се добавят намачканите картофи, сол, черен и червен пипер. Разбъркват се и се запържват за около 5 минути. Вдига се от котлона и се оставя леко да се охлади.

Върху плот се слага една кора, намазва се с по-рано приготвената смес с помощта на четка. Слага се втора кора, която също се намазва обилно.

После корите се разрязват на 4 парчета. В началото на всяко се слага по 1 с.л от картофената смес, краищата на корите се прегъват върху плънката и всяко се увива на руло.

Нареждат се в тава, намазват се с разбито яйце и се поръсват със сусам. Тази процедура се повтаря и с останалите кори. Пекат се във фурна на 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: