Начин на приготвяне
В леко подсолена вода се сваряват картофите. В отделна купа се смесват олио и минерална вода. С тази смес ще се намазват корите.
Готовите картофи се отцеждат, към тях се добавя прясното мляко и се намачкват, докато са още горещи. В тиган се слага олио да загрее.
Добавя се ситно нарязаният лук и се запържва до леко зачервяване. После се добавят намачканите картофи, сол, черен и червен пипер. Разбъркват се и се запържват за около 5 минути. Вдига се от котлона и се оставя леко да се охлади.
Върху плот се слага една кора, намазва се с по-рано приготвената смес с помощта на четка. Слага се втора кора, която също се намазва обилно.
После корите се разрязват на 4 парчета. В началото на всяко се слага по 1 с.л от картофената смес, краищата на корите се прегъват върху плънката и всяко се увива на руло.
Нареждат се в тава, намазват се с разбито яйце и се поръсват със сусам. Тази процедура се повтаря и с останалите кори. Пекат се във фурна на 190 градуса.