Свински ребра на барбекю

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински ребра на барбекю
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Ще се влюбите в тях от първата хапка!"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг нарязани
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • лук - 1 с.л. на прах
  • захар - 1 с.л. кафява
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • за барбекю соса
  • олио - 1 с.л
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 1 скилидка
  • сос уорчестър - 3 с.л
  • оцет - 3 с.л ябълков
  • мед - 2 с.л
  • горчица - 1 ч.л
  • кетчуп - 300 г
  • вода - 100 мл. студена
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете лука и чесъна в блендер. В малка тенджера сипете олиото. Загрейте на умерен огън на котлона. Добавете двата вида лук и задушете за 3 мин.

Добавете соса Уорчестър, меда, оцета и горчицата. Разбъркайте и гответе за около 5 мин.

Разтворете нишестето в студената вода. Добавете водата и кетчупа в тенджерата.

Разбъркайте хубаво. След като соса заври, намалете огъня и варете около 15 мин. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Можете да минете през блендер, ако желаете сосът да е съвсем гладък.

Смесете кафявата захар с чесъна, лука на прах, солта и черния пипер.

Намажете ребрата хубаво от всички страни. Загрейте барбекюто на умерена температура.

Поставете ребрата на грила с капак и печете около 45 мин - 1 час, като ги обърнете 2-3 пъти. Махнете капака и намажете с барбекю соса.

Увеличете температурата на барбекюто и печете още около 15 минути, като мажете ребрата със соса докато се пекат.

Свинските ребра на барбекю са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: