Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра на бавен огън

Свински ребра на бавен огън

Свински ребра на бавен огън
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Готвене
500 мин.
Общо
501 мин.
Порции
7
"Хубавите работи бавно стават, това с пълна сила важи и за перфектните свински ребра"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л. сух
  • лимонова кора - 1 ч.л. ( настъргана)
  • пържени домати - 2 с.л. или кетчуп
  • бира - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ребрата.

В купа сложете всички съставки без бирата. Разбъркайте добре.

Сложете ребрата в купа с капак заедно с маринатата и ги оставете за няколко часа в хладилника или за една нощ.

Извадете и ги поставете в тавичка с месестата част надолу. Затворете с алуминиево фолио от всички страни.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете ребрата и намалете на 160 градуса. Печете 4 часа на ниска температура.

Махнете фолиото и обърнете ребрата. С помощта на силиконова четка намажете горната част с маринатата, която остана в купата.

Увеличете фурната на 200 градуса и печете до приятен загар свинските ребра на бавен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: