Начин на приготвяне
За блата разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем, добавете предварително смесените пресято брашно с бакпулвер и разбъркайте.
Добавете на струя предварително разтвореното какао в прясното мляко и отново разбъркайте. Сипете сместа в тава с диаметър 20 см, покрита с хартия за печене, и равномерно разстелете.
Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна първите 10 минути, а после намалете градусите на 180, печете до готовност. Разделете блата на две части по хоризонтала и оставете да се охладят напълно.
За крема разбийте крема сиренето с пудрата захар на гладък крем. Добавете заквасената сметана и отново разбъркайте на гладък крем.
В поднос поставете сглобяем ринг. Поставете едната част от блата и полейте равномерно с лъжица с половината сок от компота. Разпределете равномерно по-голямата част от крема и подредете почистените плодове от костилките.
Поставете втората част от блата върху тях, полейте с останалия сок от компот и намажете с останалия крем.
Направете си глазурите последователно като започнете с бялата глазура.
В метален съд с незалепващо покритие на слаб огън загрейте смесените мляко и пудра захар до кипване и премахнете от огъня. Пуснете кубчетата масло и шоколад и бъркате до пълното им разтваряне, след 2-3 минути охлаждане полейте тортата с шоколадовата глазура равномерно.
Така процедирате и с тъмната шоколадова глазура, която поставяте в шприц и правите тънки кръгове върху бялата. С клечка за зъби прекарайте черти отвън на вътре и обратно.
Поставете подноса заедно с ринга в хладилник докато стегне шоколадът, след което премахнете ринга и декорирайте шоколадовата торта отстрани с филирани бадеми.
Шоколадовата торта с лек крем и компот от вишни е много вкусна.