Начин на приготвяне
Обелете 2-3 ивички от кората на портокала, но внимавайте да няма никакви бели части.
Пасирайте в блендер заедно със захарта - така цитрусовият аромат ще е много по-изразен.
Изстискайте и сока от половината портокал и го смесете с олиото и ситно настъргания морков. Добавете ароматизираната захар и разбъркайте добре.
Пресейте брашното заедно с канелата, бакпулвера, щипка сол и индийското орехче. Добавете го лъжица по лъжица към течната смес.
Необходимо е да се получи лепкаво тесто, което е по-гъсто от кексовото, така че си добавете още брашно, ако е необходимо. Ако пък е много гъсто, капнете малко сок.
Имайте предвид, че тестото не може да се оформя с ръце, затова гребвайте с лъжица и слагайте от него върху тава с хартия за печене. Ще се получат общо 24-26 бисквитки. Леко ги заглаждайте и сплесквайте, за да придадете форма на сладки.
Изпечете на 2 пъти в загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути или докато станат златисти по краищата.
Разположете топлите сладки върху решетка - така ще изстинат равномерно и ще станат хрупкави и много приятни.
Постните канелени сладки са готови.