Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Постни канелени сладки

Постни канелени сладки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постни канелени сладки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
24
"Добавете едно кафенце към постните канелени сладки и щастието ще бъде пълно"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 - 110 грама
  • кафява захар - 90 грама
  • моркови - 80 грама настърган
  • портокали - 1/2 бр. среден
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете 2-3 ивички от кората на портокала, но внимавайте да няма никакви бели части.

Пасирайте в блендер заедно със захарта - така цитрусовият аромат ще е много по-изразен.

Изстискайте и сока от половината портокал и го смесете с олиото и ситно настъргания морков. Добавете ароматизираната захар и разбъркайте добре.

Пресейте брашното заедно с канелата, бакпулвера, щипка сол и индийското орехче. Добавете го лъжица по лъжица към течната смес.

Необходимо е да се получи лепкаво тесто, което е по-гъсто от кексовото, така че си добавете още брашно, ако е необходимо. Ако пък е много гъсто, капнете малко сок.

Имайте предвид, че тестото не може да се оформя с ръце, затова гребвайте с лъжица и слагайте от него върху тава с хартия за печене. Ще се получат общо 24-26 бисквитки. Леко ги заглаждайте и сплесквайте, за да придадете форма на сладки.

Изпечете на 2 пъти в загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути или докато станат златисти по краищата.

Разположете топлите сладки върху решетка - така ще изстинат равномерно и ще станат хрупкави и много приятни.

Постните канелени сладки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: