Огретен ала Венеция

Incheto KostadinovaIncheto Kostadinova
Новак
10
67
16
39
Огретен ала Венеция
Снимка: Incheto Kostadinova
1 / 2
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви40 мин.
Общо100 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на колела, измиват се и са слагат в тавичка. Осоляват се добре, разбъркват се и се поливат с 4-5 с.л. олио.

Сипва се малко вода, но да не ги покрива, и се слагат във фурната на 200 градуса.

След 20 мин. се разбъркват и трябва да са полуготови, тогава се натрошава сиренето, яйцата, прясното мляко и щипка черен пипер, разбъркват се и с тях се заливат картофите.

Пече се още 10-15 минути, докато огретенът хване коричка.

Малко преди да са напълно готови, се слага настърганият кашкавал и галетата.

Огретенът ала Венеция е много вкусен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: