Начин на приготвяне
Маята се смесва с малко от прясното мляко и брашното и след като шупне, се добавя към брашното, 4 белтъка и 1 яйце, захарта, омекналото масло, останалото мляко, солта и лимоновата кора.
Замесва се тесто и се оставя да втаса 2 часа. Стафидите се попарват с вряла вода и се оставят за 10 минути, след което се отцеждат и се смесват с орехите, захарта и прясното мляко.
Тестото се разделя на 4 и се разточват 4 кори. Всяка платка се пълни в средата с плънка и се завива като руло. Рулата се преплитат две по две и плитките се съединяват във венец.
Отгоре се маже с яйце и се оставя да втаса 1 час, след което се поръсва с нарязаните бадеми. Пече се в умерена фурна.