Чорба от боб мунг

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Чорба от боб мунг
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб мунг - 250 г
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 2 големи скилидки
  • картофи - 1 средно голям картоф
  • моркови - 1 бр.
  • куркума - 1 к.л.
  • джинджифил на прах - щипка
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л. равна сладък
  • сол - на вкус
  • олио - 30 мл
  • краве масло - 30 г
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се изчиства, измива и се слага в тенджера с вода. Боб мунг увира за около час и половина най-много и не е нужно да се накисва предварително.

Зеленчуците - кромидът, чесънът, морковът, се обелват и нарязват на ситни кубчета. Слагат се в тенджерата при боба. Добавя се обеленият цял картоф, олиото, маслото и всички подправки.

Поставяме тенджерата на котлона и варим около час и половина. Когато бобът е уврял напълно, се изважда свареният картоф, намачква се с вилица и малко бульон. Връща в тенджерата да поври още минута-две.

Мунг чорбата се сервира гореща, гарнирана с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: