Кекс с кафе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
09/07/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 431
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кекс

Начин на приготвяне

Разбийте в купа мекото масло със захарта и добавете яйцата едно по едно, като непрекъснато разбивате до получаване на пухкава смес.

Отделно смесете пресятото брашно със солта, бакпулвера и какаото и на части добавяйте сухата смес към яйчната.

Разбийте добре и накрая добавете ванилията, млякото и охладеното кафе.

Сипете сместа в кексова форма, предварително намаслена и набрашнена или тава.

Сложете да се изпече до готовност в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Към края проверете дали кексът с кафе е готов с клечка за зъби, по която не трябва да полепват трохички.

Изпечения и обърнат кекс с кафе намажете с кайсиев конфитюр и поръсете с натрошени орехи по желание.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар