Начин на приготвяне
Първо измиваме зеленчуците, след което обелваме картофите и морковите. Нарязваме картофите на едри кубчета, а морковите на колелца.
Пипера също нарязваме на парченца, а лука на ситно. Месото измиваме и нарязваме на парченца.
Поставяме го в съд и овкусяваме със соевия сос и пикантината за барбекю, като оставяме да престои така за около 30 минути.
Вземаме гювечетата и сипваме. Започваме да редим лука, картофите, пипера, морковите, граха.
Посипваме с чубрицата и солта. Разбъркваме и най-отгоре поставяме късчетата месо. Върху месото изливаме и доматено пюре.
Изсипваме по малко вода във всяко гювече, затваряме с капака и печем във фурната до готовност.
Гювечетата с месо и зеленчуци са много вкусни.