Пържена цаца

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Пържена цаца1 / 10
09/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
"Да си спомним за хубавите моменти от лятото с тази хрупкава пържена цаца!"

Необходими Продукти

  • цаца - 1 кг
  • брашно - 2 - 3 с.л. за овалване
  • нишесте - 2 с.л. за овалване
  • сол - 1/2 к.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах, по желание
  • дафинов лист - 2 броя
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и добре подсушена цаца се овалва в смесените количества брашно и нишесте, сол, чесън на прах. Омесете с ръце, така че всяка рибка да се покрие с брашнената смес.

Сложете повечко мазнина да се загрява в тенджера или фритюрник. Пуснете вътре дафиновите листа и щом се загрее, добавете 1/3 от цацата. Изпържете до златисто, след което отцедете. Така изпържете и останалата цаца.

Поднесете пържената цаца обилно поляна с лимонов сок и гарнирана с резен лимон. За гарнитура може да поднесете свежа салата.

Рейтинг

5 9
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка: