Печено цяло пиле с грах

IvaIva
Новак
1
Печено цяло пиле с грах2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр
  • грах - 1 бр. буркан (500мл)
  • домати - 1 бр. (може и от буркан)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • вода - 500 мл
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме една тава и слагаме 2 с.л. олио и 2-3 с.л вода на дъното и я намазваме добре. След това мажем пилето с олио, и го натъркваме с червен пипер, сол, чубрица или джоджен по избор.

Слагаме го в тавата, завиваме с фолио и печем около 40 минути на 200 градуса.

През това време нарязваме домата, чушката, моркова и лука или пасираме за по-бързо.

Когато минат 40 минути, вадим печеното пиле и слагаме граха (без водата в буркана) и нарязаните зеленчуци.

В една паничка слагаме малко вода и разбиваме с една вилица 3 с.л. брашно, след което ги изсипваме при граха, след това пълним паничката с вода и изсипваме.

Слагаме пилето в фурната, вече без фолиото и печем още 30 минути до сгъстяване на соса, пак на 200 градуса.

Ако ви е рядък сосът, разбивате още малко брашно с вода.

Печеното цяло пиле с грах е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: