Начин на приготвяне
Обелете крушите и почистете средата на всяка, разполовете ги или нарежете на тънки резени.
В подходящ съд разтопете маслото и сипете парченцата круши, поръсете със 3 лъжици захар. Разбъркайте внимателно и оставете на умерен огън за около 5 минути.
Разбийте яйцата със захарта до побеляване, сипете прясното мляко, отново разбъркайте.
Добавете олиото и ванилията. Пресейте брашното и добавете с бакпулвера към яйцата.
Когато хубаво сте разбили с миксер прибавете и натрошената шоколадова вафла, леко с шпатула разбъркайте.
Застелете тавичката или формата за торта с хартия за печене, разпределете крушите и соса от маслото, който се е получил.
Изсипете кашата и печете в умерена фурна първо на долен реотан и почти накрая включете и горния.
След като се изпече и изстине може да поръсите този неустоим плодов сладкиш с пудра захар.
Божественият маслен сладкиш с круши е готов.