Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Стожки – руско блюдо с кайма

Стожки – руско блюдо с кайма

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Стожки – руско блюдо с кайма
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Изпробвана рецепта за вкусно руско блюдо, което трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • лук - 1 глава голяма
  • картофи - 4 бр.
  • кашкавал - 120 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 100 г
  • сол - на вкус
  • босилек - 0. 5 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставете каймата, добавете настърганите скилидки чесън, босилека, 1 с.л. сметана, черен пипер и сол на вкус. Замесете много добре и оставете настрани.

В тиган нагрейте 2 с.л. олио и поставете нарязания на полумесеци лук и запържете до омекването му, оставете настрани да се охлади. Отделно обелете и нарежете на малки кубчета яйцата, смесете ги с майонезата и разбъркайте добре до еднородна смес.

В тава. намазана с олио, оформете 8 броя сплескани кръгли кюфтета от каймата и ги подредете на разстояние. Върху всяко от тях поставете първо запържения лук, после смес от яйца и майонеза едно върху друго.

Настържете картофите, овкусете ги с черен пипер и сол на вкус и ги разпределете на купчинка (като купа сено) върху кюфтетата.

Настържете кашкавала и го разпределете върху картофите, отгоре поставете и размажете по малко от сметаната, за да се получи по мека кашкавалената коричка.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 40-45 минути до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: