Мусака от тиквички и ориз със заливка

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
107
38
925
2
10/08/2017
"Защото знаем, че и вие обичате мусака колкото нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 622
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и тиквичките ги нарязваме на ситни кубчета. Запържваме ги в олиото до златисто.

След като се позапържат прибавяме 1 ч.ч. ориз. Разбъркваме добре.

Добавяме към сместа настъргания домат и каймата.

Овкусяваме със сол и кимион. Доливаме хладка вода в съотношение 3:1 ( вода : ориз). Оставяме да къкри на слаб огън.

След това прехвърляме сместта в тава и печем на затоплена фурна на 200 градуса почти до готовност.

В купа разбиваме яйцата, прясното мляко, брашното и малко сол. Прибавяме заливката към почти готовата мусака и печем до готовност. Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар