Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцето, добавете кондензираното мляко, загасената в 1 с.л. оцет сода и разбъркайте. На етапи прибавете брашното и замесете меко и нелепнещо по ръцете тесто.
Разделете тестото на 11 равни и добре оформени топки. Всяка топка разточете на кора върху обилно набрашнен плот, с диаметър според дъното на тигана, в който ще печете блатовете (22 см е моят).
Един по един изпичате блатовете в нагретия тиган с незалепващо покритие от двете страни (като палачинки). От готовите блатове заделете един настрани, а останалите завивате с кърпа, за да останат меки.
Разбийте сметаната със захарта на крем. В подходящ съд редувате блат и крем, като завършвате с крем.
В блендер смилате заделения блат на трохи и облепете оформената торта с тях отстрани. Отгоре намажете с разбития конфитюр, декорирайте с пресни малини и поръсете с трохи. Поставете тортата в хладилник за около 12 часа преди сервиране.