Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте ги и ги срежете на половинки. Издълбайте вътрешността на всяка половинка.
Подредете ги в намазнена тавичка с олио, с отворите нагоре. Сложете по малко масло във всеки отвор и поръсете със сол. Запечете ги в загрята фурна, докато започнат да покафеняват.
Омесете каймата с яйцето и настъргания кашкавал до еднородност. Оформете малки кюфтенца.
Извадете запечените картофи от фурната и върху всяка картофена половинка сложете по едно кюфтенце.
Полейте с доматения сок и върнете тавата обратно във фурната. Допечете пълнените картофи до готовност.
Готовото ястие поръсете със свеж магданоз.
Картофените кулички с кюфтенца са много вкусни.