Начин на приготвяне
Подберете голям, хубав и сочен портокал. Настържете кората му. Разделете на половина и изцедете сока на едната половина. Другата почистете от ципите и нарежете сърцевината на малки парченца.
Разбийте яйцата и захарта и добавете разтопеното масло, настъргана портокалова кора, сока и надробения портокалов плод.
Отделно разбъркайте пресятото брашно, бакпулвера и настъргания морков. Добавете към яйчната смес при непрекъснато бъркане. Трябва да се получи гъсто кексово тесто, към което може да добавите малко ядки или стафиди.
Разпределете тестото в правоъгълна форма, застлана с пекарска хартия. Сложете кейка с портокали и моркови да се пече в загряна фурна на 180 градуса около 30 минути или до готовност.
Коментари