Начин на приготвяне
Свинското се реже на малки кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и соев сос. Запържете равномерно в сгорещена мазнина месото до златисто от всяка страна.
Нарежете кромида на полумесеци и го добавете към свинското. Оставете и той да се запържи на тих огън, след което добавете нарязаните на колелца чушки и моркови.
Щом и те се позапържат, добавете скълцания чесън и долейте виното. Щом алкохолът се редуцира, сипете намачканите домати. След 5 минути овкусете със сол и черен пипер.
Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сипете ги в намазнена йенска тава с капак и ги овкусете със сол и пипер. Добавете стръкчето розмарин и сипете отгоре кебапа.
Долейте малко гореща вода, за да се попокрият всички продукти в тава. Сложете капака и пъхнете ястието да се печете на 180 градуса към 1 час и 30 минути.
Поднесете порция от свинския кебап с гарнитура от сварен и овкусен ориз.