Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Мариновано свинско на шиш

Мариновано свинско на шиш

Филип ДимитровФилип Димитров
Чирак
2433489412
Мариновано свинско на шиш
Снимка: Филип Димитров
2 / 3
15/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Най-табиетлийския начин да приготвите свинско месо"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.2 кг
  • соев сос - 50 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • пиперки - 2 червени и 2 зелени
  • лук - 1 глава ( по - голяма)
  • сол - на вкус
  • кимион
  • черен пипер
  • чубрица
  • къри
  • розмарин - стрък
  • мащерка
  • лимон - сок от 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме соевия сос, виното, сока от лимон, солта, кимиона, черния пипер, чубрицата и кърито. Объркваме добре.

Нарязваме месото на по-големи парчета, понеже ще използваме два големи метални шиша. Нарязваме и пиперките на големи парченца.

Потапяме месото в получената марината и между него редим пресните билки и нарязаният на шайби лук. Предварително сме отделили на страна малка част от маринатата и сега я доливаме към месото - покриваме с фолио и оставяме да престой 3-4 часа в хладилник, докато поеме добре маринатата и ароматите.

Запалваме дървените въглища и внимаваме огънят да не е силен, преди да започнем да печем, намазваме скарата и шишовете с мазнина.

Нанизваме парче месо - червена пиперка, парче месо - зелена пиперка и така, докато наредим всичкото месо. Печем на умерено загрята скара, за да не изгори месото.

За да стане крехко, от време на време слагаме от маринатата!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: