Торта Бяла роза

Торта Бяла роза4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Ще ви иде да изтанцувате тази торта, след като я опитате"

Необходими Продукти

  • За бишкотите
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 75 г
  • пудра захар - 100 г + за поръсване
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • крема сирене - 400 г
  • захар - 150 г
  • сметана - 500 мл
  • ванилия
  • сол - 1 щипка
  • желатин - 1 опаковка
  • за сиропиране
  • разтворимо кафе
  • за украсата по желание
  • бял шоколад - 50 г
  • млечен шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата за бишкотите се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с половината захар, а жълтъците с другата половина. Брашното се пресява. Постепенно към жълтъците се добавя брашното, като се редува с белтъчната смес.

Бишкотите се оформят с помощта на шприц и се поръсват с пудра захар. Пекат се до златисто в загрята на 180 градуса фурна. След изпичане пак се поръсват със захар (може да приготвите тортата и с купени бишкоти).

За крема яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват на водна баня заедно с 50 г захар до сгъстяване, от останалата захар се приготвя захарен сироп, когато той достигне температура 120 градуса, се изсипва при непрекъснато бъркане с миксер към предварително разбитите със щипка сол белтъци. Сместа се бърка около 7 минути. Трябва да е гладка и лъскава.

Желатинът се залива с 50 милилитра вода, за да набъбне, загрява се на водна баня и се излива при жълтъците. Крема сиренето се разбива заедно с ванилията, към него се добавя кремът от жълтъци и захар, както и белтъчната смес. Накрая се добавя разбитата сметана.

Тортата се оформя в тортена форма, като се редуват бишкоти и крем, по желание бишкотите се сиропират леко с кафе или друга течност.

За украсата разтопяваме белия шоколад и го нанасяме с помощта на лъжичка върху предварително измити и подсушени листа от роза или друго растение, намазаните с шоколад листенца се прибират в хладилника да стегне шоколадът.

След това зелените листата се отстраняват, а шоколадовите листенца се подреждат във формата на цвете отстрани се напръсква с разтопения млечен шоколад .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: