Начин на приготвяне
Чесънът се обелва и пресова (или нарязва на много ситно) и се смесва със соевия сос, кетчупа, дижонската горчица, бялото вино и джинджифила на прах. Разбърква се до получаването на хомогенен сос.
Ребрата се нарязват и измиват под течаща вода. Отцеждат се, прехвърлят се в тавичка с незалепващо покритие и се поливат обилно със соса.
По желание се поръсват със сусам и наситнени пресни подправки (копър, розмарин или други).
Ако желаете може да поръсите за по-богат и наситен пикантен вкус и с накълцана на ситно червена люта чушка. Накрая се добавя на тънка струйка зехтинът.
Пекат се във фурната на 200 градуса за около 35-40 минути до зачервяване.
Сервират се полети със соса, останал в тавичката, и обилно поръсени със ситно нарязан магданоз и червен (по желание лют) пипер.
Свинските ребърца в пикантен сос на фурна са готови.