Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца в пикантен сос на фурна

Свински ребърца в пикантен сос на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински ребърца в пикантен сос на фурна
Снимка: Зори
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ясно е...лятото ги поднасяте с бира, зимата - с червено вино"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • зехтин - 6 с.л.
  • за соса
  • кетчуп - 120 мл
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л. (на прах)
  • бяло вино - 140 мл
  • за сервиране
  • червен пипер - 1 ч.л. лют или сладък
  • магданоз - 1/4 връзка
  • чушки - 1 бр. червена за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се обелва и пресова (или нарязва на много ситно) и се смесва със соевия сос, кетчупа, дижонската горчица, бялото вино и джинджифила на прах. Разбърква се до получаването на хомогенен сос.

Ребрата се нарязват и измиват под течаща вода. Отцеждат се, прехвърлят се в тавичка с незалепващо покритие и се поливат обилно със соса.

По желание се поръсват със сусам и наситнени пресни подправки (копър, розмарин или други).

Ако желаете може да поръсите за по-богат и наситен пикантен вкус и с накълцана на ситно червена люта чушка. Накрая се добавя на тънка струйка зехтинът.

Пекат се във фурната на 200 градуса за около 35-40 минути до зачервяване.

Сервират се полети със соса, останал в тавичката, и обилно поръсени със ситно нарязан магданоз и червен (по желание лют) пипер.

Свинските ребърца в пикантен сос на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка: