Картофи соте на фурна

14/07/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186708
"Тези картофи са подходящи както за самостоятелно постно ядене, така и за гарнитура или салата. За самостоятелно рецептата е за двама"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо176 170
  • Преглеждания за месеца471
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • сол
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио
  • масло - 70 г
  • копър - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете измитите картофи до полуготовност. Охладете ги, обелете ги и ги нарежете на по-едри кубчета.

Налейте в тавичка олио, колкото хубаво да покрие дъното и добавете маслото.

Сложете в загрята фурна да се сгорещи и успоредно с това овкусете картофите със сол, червеният пипер, черния пипер и чубрицата.

В загрятата мазнина в тавата сипете картофите и разбъркайте, докато се покрият.

Пъхнете да се запекат във фурната до лек загар. Извадете и веднага объркайте със скълцания копър.подобни рецепти тук

5 12
4 15
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Elena Krasimirova
Elena Krasimirova
26.09.2018 12:05
Не е ли една от основните съставки чесън?
0
0
Иван Милков Маринов
Ае не разбрах ся копъра след като объркаме картофите ли да го сложим или веднага да го турим с солта , черният пипер и другите подправки?
6
1
Plamen Georgiev
Plamen Georgiev
10.11.2014 18:33
Много вкусни станаха
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв