Чили леща

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Чили леща2 / 2
16/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Малко по-пикантна и двойно по-вкусна от лещата, която сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • леща - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • чили - 4 с.л. на прах
  • кимион - 1 - 2 с.л. на прах
  • червен пипер - 3 к.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, а пиперката - на кубчета. Чесънът само се обелва, а ако скилидките са много големи - може да се срежат на половинки. Доматите се нарязват на ситно.

В сгорещено олио се запържват лукът и пиперката около 5 минути. Добавя се лещата и се разбърква. Прибавят се чилито, кимионът, червеният пипер и сол.

Разбърква се добре да се разпределят равномерно подправките. След това се прибавят доматите и 6 ч.ч. вода. Разбърква се и се добавя още сол, ако е нужно.

Когато заври, се намалява котлонът и се оставя да ври още 20-30 минути докато омекне лещата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: