Кекс с тиква и течен шоколад

16/08/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 420
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • ванилова есенция
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • тиквено пюре - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • какао - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една купа сипете брашното, което е предварително пресято.

Добавяте бакпулвера, канелата и индийското орехче. В друга купа сложете захарта и олиото, с миксер разбъркайте. Добавете ваниловата есенция и намачканото тиквено пюре към сместа и разбъркайте.

След това прибавяте 1 по 1 яйцата и продължавате да бъркате с миксера. Добавете и сухите съставки и разбърквате докато всичко стане хомогенно.

Разделяте сместа 2/3 остава чисто, а към другата част 1/3 от сместа добавяте течния шоколад и какалото, разбивате с миксер за да няма бучки.

В намазнена форма за кекс слагате 2 лъжици от бялото тесто и 1 лъжица от шоколадовото, не променяйте центъра и продължавате да редувате двата цвята тесто докато свършат.

Печете в загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за около 50 минути. Проверявайте с клечка.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар