Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Лесна солена торта с тиквички

Лесна солена торта с тиквички

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Лесна солена торта с тиквички4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Новият ни фаворит сред солените торти Вижте, опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • лук - 1/2 глава
  • печурки - 250 г
  • тиквички - 3 бр средна големина
  • чушки - 3 бр. печени червени
  • крема сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • яйца - 6 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка или 1 пресована скилидка
  • босилек - шепа
  • кашкавал - 300 г
  • зехтин - 30 мл
  • черен пипер
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Тортена форма покрита с хартия за печене.

Започва се с тиквичките. Почистват се, но не се белят, нарязват се на колелца и се поставят в плоска тава с хартия във фурна да се запекат на 200 градуса, докато омекнат и добият лек загар.

На едрото ренде се настъргва кашкавал. Оставя се настрана. Почистените печените чушки се нарязват на ивици.

Нарязват се лукът и чесънът. Гъбите са нарязват на филийки. Сотират се в зехтин до готовност. Оставят се настрана.

В купа се разбиват на ниска степен с миксер крема сиренето заедно с яйцата и заквасената сметана. Добавя се наситнен босилек. Печените чушки се добавят, както и сотираните гъби, лук и чесън. Разбърква се.

Накрая се добавят кашкавалът и тиквичките. Разбърква се и се изсипва във формата.

Солената торта се пече на 180 градуса за около 1 час.

Леко се охлажда, освобождава се от формата, поръсва се с наситнен копър и се сервира на тортени парчета.

Лесната солена торта с тиквички е готова.

Източник: Вкуснотека

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: