Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Малка солена торта с тиквички

Малка солена торта с тиквички

Малка солена торта с тиквички
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
24/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"За торта с тиквички не бяхте чували, а? - Надяваме се изненадата да ви хареса"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • моцарела - 100 г настъргана
  • сол - 1 щипка
  • топено сирене - 200 г
  • извара - 150 г
  • майонеза - 1 с..л
  • чедър - 3 бр. сирене на филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме тиквичката на едро. Сваряваме я за 10 минути. Отцеждаме и намачкваме. След като сме я намачкали, отново я отцеждаме, като се стараем да остане колкото се може по-малко течност.

След това към нея добавяме яйцата, моцарелата, солта и около 50 г от топеното сирене. От тази смес сипваме половината, изсипваме в малка кръгла тефлонова тавичка и изпичаме за 20 минути.

След това изпичаме и другата половина от сместа. Получените 2 блата оставяме да се охладят.

В купа смесваме изварата и майонезата. Поставяме единия блат в широка чиния. Намазваме го с половината смес. Отгоре равномерно подреждаме парченца топено сирене.

Поставяме втория блат и го намазваме само отгоре със смес. Нарязваме сиренцата Чедър и украсяваме отгоре тортичката.

Покриваме с фолио и прибираме солената торта за една нощ в хладилника да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: