Начин на приготвяне
Почистете чушките от семето, като запазите капачетата им за по-късно.
Обелете и нарежете скилидките чесън на дребно, морковите - на малки кубчета, и ги задушете в маслото с малко олио в дълбок тиган.
Добавете добре измитото белено просо, ориза и постепенно една по една чашите горещ зеленчуков бульон. Овкусете с чубрица, сол, накълцан пресен магданоз, черен пипер и накрая - обеления и настърган на ренде пресен домат и нарязаните на ситно сушени домати.
Намалете котлона и бъркайте периодично, за да не загори плънката. След 10 минути отстранете от котлона и след като поизстине, напълнете чушките и ги захлупете с капачетата. Подредете ги в тавичка върху хартия за печене и поръсете със струйка олио.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до запичане на пълнените чушки.
Поднесете с розички от обелките на домата и листенца зелена подправка (в моя случай използвах листенца салвия).
Добър апетит! Пълнените чушки с просо и ориз са много вкусни.