Лятна запеканка с кайма

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
309
2k
585
421
18/12/2019
"Ароматна гозба, събрала даровете на най-слънчевия сезон."
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 207
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в дълбок тиган и запържваме последователно в него чушките (нарязани на кубчета), чесъна (нарязан на ситно) и каймата. Овкусяваме със червения пипер.

Щом каймата порозовее, добавяме ориза, който запържваме за кратко с останалите продукти. Накрая прибавяме и тиквичките (измити, почистени и нарязани на кубчета) и заливаме с вода. Овкусяваме със сол и оставяме да къкри на среден огън.

През това време запичаме (като бъркаме) 2-те яйца в тиган с незалепващо покритие (без мазнина). Става нещо като диетични бъркани яйца.

Когато оризът се свари, го махаме от котлона и добавяме към него яйцата.

Разтопяваме маслото.

Прехвърляме нашата глезотийка в йена. Отгоре нареждаме кашкавала (нарязан на лентички), поръсваме с магданоз (ситно нарязан) и заливаме с кравето масло.

Печем запеканката на максимална температура до 15 мин.

Накрая се радваме на преялото си семейство. Лятната запеканка с кайма е много вкусна.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар