Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата. Сипваме содата в киселото мляко и го смесваме с яйцата.
Добавяме към тази смес изварата, сиренето /натрошено/ и брашното. Разбъркваме хубаво.
В друга купа смесваме 1 чаша прясно мляко и олиото.
Намазваме тавичка с мазнина и започваме да редим баницата. Първо поставяме на дъното на тавата 2 кори /набрани/ една до друга. Мажем с четка от сместа с прясно мляко и разтопено масло.
Отгоре поставяме още две набрани кори по същия начин. Върху тях пак мажем от млякото и маслото, а след това сипваме обилно от плънката.
След това редуваме в същия ред - две набрани кори, намазани с мляко и масло, отгоре още две, пак мляко и масло, пак плънка и така, докато свършат продуктите, като завършваме с кори.
С остър голям нож нарязваме баницата на квадрати и заливаме равномерно с останалото прясно мляко /2 чаши/.
Поставяме баницата да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
Бързата баница с извара е готова.