Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака по сопотски

Мусака по сопотски

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Мусака по сопотски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Опитайте и ни кажете в Сопот ли правят най-вкусната мусака"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 големи
  • кайма - 200 г
  • лук - 3 стръка пресен
  • морков - 2 бр.
  • домати - 2 бр. не много големи
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • ронена чубрица
  • шарена сол
  • сол
  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Към тях в тава се прибавят нарязаните на кубчета лук, морков, домати.

Каймата се овкусява с шарената сол, ронената чубрица, черния пипер и солта.

Към продуктите в тавата се слага червен пипер и вече разбърканата кайма.

Прибавя се и олио в зависимост от предпочитанията за блажност на гозбите.

Прибавя се вода - толкова, че да покрие почти цялата смес. Всичко се слага на максимална температура и се пече до изпаряване на водата.

Прави се заливка, като се разбъркат киселото мляко с погасената в него сода и яйцата.

Мусаката се покрива със заливката и се връща във фурната, докато не придобие златист цвят.

Мусаката по сопотски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: